Előkészítés

BecomeAnXcoder – Előkészítés

Ezt a könyvet Neked írtuk! Cserébe csak annyit kérünk, hogy támogasd a Macintosh platformot. Ez igazán nem lesz megterhelő számodra. A következőkre gondolunk.

Minél hatékonyabban használod a Mac gépedet, annál könnyebben tudsz irányítani másokat is a Mac világába. Tehát mindig legyél képben: olvassál Mac-es magazinokat, rendszeresen látogassál Mac-kel kapcsolatos web oldalakat. Érdemes megtanulni az Objective C és az AppleScript használatát és használni is őket. Az AppleScript használata az üzleti munkádban sok pénzt és időt takaríthat meg számodra. Ajánljuk figyelmedbe Bert ingyenes könyvecskéjét:
AppleScript abszolút kezdőknek

Mutasd meg a világnak, hogy nem mindenki használ PC-t. Ha nyílvános helyen egy szép Mac-es pólót viselsz az is nagyon jó figyelem felhívó hatással lehet, de a következő módon is hasznossá teheted a gépedet. Ha elindítod az Activity Monitort (amit az Applications folderben a Utilities-ben találsz), akkor megfigyelheted, hogy nagyon ritkán használja ki teljes kapacitását. Tudósok számos olyan projektet (DC projects) dolgoztak ki, amelyek segítségével az egyes lokális számítógépek kihasználatlan számítási kapacitását összegyűjtve, azt közösségi célokra használják fel. Ilyen például a Folding@home, vagy a SETI@home.

Neked csak egy kis ingyenes programot kell letöltened (DC kliens) és futtatni a gépeden. Ezek a DC kliensek a lehető legalacsonyabb prioritási szinten dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy abban a pillanatban, amikor más programoknak a gépeden szüksége van erre a számítási kapacitásra is, akkor a DC kliens automatikusan a háttérbe vonul, leáll ha szükséges. Egyáltalán nem érzékeled, hogy ez a program használja a számítógépedet. Hogyan segíti ez a Macintosh-t? A legtöbb DC kliens rangsorolja a résztvevőket. Tehát ha egy Mac-es csoporthoz csatlakozol, akkor segítheted a Mac-es csoportot egy jobb helyezés eléréseben, ami a rangsorban jól látható. Tehát más platformot használó felhasználók láthatják, hogy a Macintosh-ok milyen jól teljesítenek. Különböző témákban találhatsz DC klienseket: matematika, gyógyítás … stb. A következő oldalon megtalálhatod azt, amelyik a legjobban tetszik Neked:
http://distributedcomputing.info/projects.html

Csak egy probléma van ezzel a javaslattal: könnyen addiktívvá válhat!

Figyelj arra, hogy a Macintosh platform a legjobb programokat használja. Itt nem csak arról van szó, hogy törekedj arra, hogy te nagyszerű programokat fejlessz. Írjál udvarias megjegyzéseket azoknak a programfejlesztőknek, akiknek a programjait használod. Még ha csak egy apró részletet is találtál a programban ami neked nem tetszett, írd meg a fejlesztőnek, hogy miért. Amilyen részletesen csak lehet írd meg azokat a körülményeket, amelyek között esetleg hibát találtál.
Fizess az általad használt szoftverekért. Ameddig a Macintosh piac életképes, a fejlesztők biztosan továbbra is kiváló programokat fognak készíteni.

Kérlek lépj kapcsolatba legalább 3 Mac-es ismerősöddel akiket érdekelhet ez a téma, hívd fel a figyelmüket erre a könyvre és arra, hogy hol található, vagy mondd el nekik a fenti tanácsokat.

Ok, miközben letöltöd a DC klienst, már kezdhetjük is a tanulást!