Informatika

Az Apple

Az Apple cég

apple.hu: Apple

Az 1970-es években garázsvállalkozásként indult, a szokásos amerikai sikersztorit véghezvivő, ma nagyrabecsült és jól menő vállalat. A cég társ-alapítója, és vezérigazgatója Steve Jobs.

Az Apple Inc. 1976. április 1-én Cupertino-ban, California államban lett alapítva és 1977. január 3-án részvénytársasággá alakult.

Az első 30 évben Apple Computer, Inc volt a neve, de 2007. januárjában törölte a Computer szót a nevéből, amivel szerették volna kihangsúlyozni, hogy a hagyományosan a személyi számítógépek piacán operáló cég kilépett a szórakoztató elektronika piacára.

Apple Inc. egy szórakoztató elektronikai és szoftvertermékeket tervező és gyártó amerikai multinacionális vállalat. Az Apple I és Apple II gépekkel óriási sikert aratott, majd az igazi áttörést a Macintosh jelentette.

Napjainkban a vállalat legismertebb hardvertermékei:
- Macintosh számítógépek,
- iPod hordozható médialejátszók, és az iPhone.

Az Apple szoftver termékei közül feltétlenül meg kell említeni
- a Mac OS X operációs rendszert,
- az iTunes média böngészőt és zeneboltot,
- az iLife multimédia és kreativitás szoftver családot, és
- a Final Cut Studio professzionális audió és videó feldolgozó programcsaládot.

A cég az online áruház mellett egyedi hangulatú bolthálózatot fejleszt egyre több országban. Gépeit a világ minden táján kedvelik stílusuk, egyszerű használatuk, valamint stabilitásuk miatt. Sajnos a szegényebb országokban nem igazán terjedtek el. Magyarországon napjainkban kezd egyre nagyobb teret hódítani, ami elsősorban a Mac OS X operációs rendszer népszerűségének, illetve fejlettségének, másodsorban pedig a korábbinál kedvezőbb áraknak köszönhető.

Tudtad, hogy 2008-ban a Fortune magazin az Apple-t az év vállalatának választotta az Egyesült Államokban?

Wikipedia: Apple Inc.

Fejlesztők Világkonferenciája

Az idei Fejlesztők Világkonferenciája (angolul Worlwide Developer Conference, vagy röviden csak WWDC) 2010. június 7-11. között kerül megrendezésre. A helyszín San Franciscoban maradt, a Moscone West központban.

A WWDC konferenciát a fejlesztők részére rendezi meg az Apple, minden évben. Az idei eseményen több mint 1000 Apple alkalmazott is részt fog venni, hogy bemutassák a Mac OS X és az iPhone OS operációs rendszerek beépített technikai megoldásait és illetve megválaszolják a látogatók kérdéseit. A konferencián számos előadást és gyakorlattal összekötött bemutatót is fognak tartani.

WWDC

Google Finance: Google Finance Apple információ

Az Apple cég vezetői

Ismerkedjünk meg az apple cég néhány vezetőjével.

Steve Jobs
Ügyvezető igazgató
Apple

Steve Jobs az Apple cég ügyvezető igazgatója, a céget ő alapította 1976-ban. Az Apple cég Macintosh számítógépei, OS X operációs rendszere és professzionális felhasználói szoftverei innovativitásban vezetik az ipart. Apple szintén álenjáró a digitális zenei forradalmban, több, mint 110 millió eladott iPod-dal és hárommilliárd az iTunes-boltból értékesített dallal. A cég a forradalmi iPhone-jával 2008-ban belépett a mobiltelefon-piacba.

Philip W. Schiller
Az cég világ világ marketingjéért felelős alelnöke
Apple

Philip Schiller cég világ világ marketingjéért felelős alelnöke, aki közvetlenül az ügyvezető igazgató alatt dolgozik. Schiller az Apple cég vezető testületének tagja és felelős a vállalat termék marketingjáért, a fejlesztési stratégiákért és az üzleti marketing területért is. Az Apple cég 1997-es feltámadása óta Schillernek meghatározó szerepe volt a vállalat új meghatárózó termékeink a kifejlesztésében, mint például az iMac, MacBook, Airport, Xserve, Mac OS X, Safari, AppleTV, iPod és iPhone.

Bob Mansfield
Alelnök, Mac hardware mérnök
Apple

Bob Mansfield a cég mérnök alelnöke. Mansfield 1999-ben csatlakozott Apple céghez és azt a csapatot vezeti, akik többek között a MacBook Air és a teljes iMac vonalat fejlesztik.

Peter Oppenheimer
Alelnök és gazdasági igazgató
Apple

Peter Oppenheimer az Apple cég alelnöke és gazdasági igazgatója. Az ő feladata a cég pénzügyi, adózási, befektetési, belső ellenőrzési területeinek felügyelete.

….

Az Apple

Cégtörténet: 1976-1981

Steven Wozniak és Steven Jobs barátok voltak a középiskolában. Mindketten érdeklődtek az elektronika iránt. Érettségi után tartották a kapcsolatot és a Szilikon völgyben kezdtek el dolgozni.
Az Apple I volt Steven Wozniak első próbálkozása a számítógépek területén. Több mint egy éven keresztül tervezte és még csak a nyomtatott áramköre volt kész, amikor Jobs már ragaszkodott ahhoz, hogy értékesíteni kell. A kezdeti ára 666.66 dollár volt.

Cégtörténet: 1981-1983

1979-ben a Xerox PARC-nál történt látogatás után Jobs néhány mérnöktársával elkezdte fejleszteni a Lisa-t, ami újrafogalmazta személyi számítógép fogalmát. Jobs azonban elégedetlen volt ezzel a projekttel és hamarosan belekezdett a Macintosh fejlesztésébe. Ennek alapvető célja egy olcsó, 500 dolláros gép kifejlesztése volt, de Jobs sokkal több fantáziát látott benne.

Cégtörténet: 1983-1985

Bár Sculley egy sikeres üzletember volt, hamarosan világossá vált, hogy a számítógépiparról nem sokat tudott. Sokat vitatkoztak Jobs-szal. Ahogy a Macintosh megjelenése közeledett, Jobs felpörgött. Keményen hajtotta a fejlesztőket annak érdekében, hogy minél több és jobb programot írjanak az új gépre, mert megértette, hogy ez fogja meghatározni a Macintosh sorsát.

Cégtörténet: 1985-1993

1985 májusában Sculley lett az Apple első embere. A következő néhány hónap folyamán az Apple arra kényszerült, hogy elküldje dolgozóinak egyötödét, mintegy 1200 alkalmazottat. A vállalat első negyedéves veszteségének mértéke és Jobs lemondása, jelentősen megingatta Sculley pozicióját az Apple élén.

Cégtörténet: 2001

Az iPod 2001 októberi megjelenése jelentette az Apple cég debütálását a digitális zenei piacon. Az iPod egy merevlemez alapú digitlis zenelejátszó ami kisebb volt mint a legtöbb hordozható magnó.

Ezzel egy teljesen új korszak kezdődött a cég történetében.

… folytatás

Index.hu, Magyarósi Csaba: Harminc éve hullámzik az Apple

Tasnádi „RasTasi“ Zsolt: Almamag – Apple történelem

iNapló: Az Apple története 1997-2008

HWSW, Bodnár Ádám: Az Apple Macintosh születésének története

Origo, Vámosi Gergő: Apple: örök harc és nász

Csepregi Horváth Kristóf: Az Apple-sztori folytatódik

MacRumors.com egy olyan weboldal, ahol megtaláljuk az Apple céggel kapcsolatos legfontosabb híreket és pletykákat.

A maga nemében legnépszerűbb oldal. A MacRumors széles közönség számára nyújt aktuális információkat, a fogyasztók szakemberek számára kedvelt információforrás a legújabb technológiákkal és termékekkel kapcsolatban. Egy aktív közösségi portál az iPhone, iPod és Macintosh tulajdonosok számára.

A aktualitások, hírek, fórumok, oktatóprogramok és vásárlási tanácsok keretében számos szolgáltatást nyújt a vásárlók és a szakemberek részére egyaránt.

MacRumors: MacRumors.com

Steve Jobs

Steven Paul Jobs (Green Bay, Wisconsin, USA, 1955. február 24.) az Apple vezérigazgatója, az informatikai és a szórakoztató ipar egyik ismert alakja. 1976-ban Steve Wozniakkal és Ronald Wayne-nel közösen megalapította az Apple Computert. Sokan tartják a számítástechnika egyik úttörőjének, aki meglátta a lehetőséget a grafikus felhasználói felületben (GUI) és az egérben, mellyel egy Xerox PARC-bemutató alkalmával találkozott. Jobs irányítása alatt fejlesztette ki az Apple Computer a cég egyik fő termékét, az Apple Macintosh számítógépet …

1986-ban felvásárolta az animációs filmeket készítő Pixar Animation Studios-t, ettől fogva ő volt a cég elnök-vezérigazgatója. A Pixar munkája többek közt a Toy Story – Játékháború és a Némó nyomában. 2006-ban a Pixar feletti tulajdoni jogáért cserébe részvényeket kapott a Walt Disney Company-ben, amivel ő lett a Disney legnagyobb egyéni részvényese …

Wikipedia: Steve Jobs

Steve Jobs portré Apple termékekből (90 megapixels)

Kattints és zoomolj!

Portré 1

Portré 2

Steve Jobs portréja
iPhone, iPad, iPod, iPod touch, iPod shuffle, iPod nano, iMac, Mac mini, MacBook, MacBook Pro, Mac Pro, MacBook Air, cube, apple mouse, iSight, Apple keyboard, Apple TV … -ből.

Kép találatok a google-ban a “Steve Jobs” keresésre: Jobs images

Steve Jobs: Gondolatok a Flash-ről

Steve Jobs, az Apple igazgatója nyílt levélben osztotta meg saját véleményét az Adobe Flash szoftveréről, hogy tisztázza az Apple és az Adobe közti kapcsolat kérdését és a Flash hiányát az iPhone OS operációs rendszerből.

“Le akartam írni a gondolatainkat az Adobe Flash termékeivel kapcsolatban, hogy a vevőink és a kritikusok is megérthessék miért nem engedjük meg a Flash használatát az iPhone, az iPod és az iPad készülékeken. Az Adobe szerint a döntésünk pusztán üzleti jellegű – hogy megvédjük az App Store boltunkat – de a valóságban technikai problémáról van szó. Az Adobe szerint a rendszerünk zárt, a Flash pedig nyitott, de igazából ez éppen fordítva igaz. Had magyarázzam el.”

Ezután Jobs 6 pontban foglalja össze az Apple álláspontját a Flash-ről …

BeszeljukMac: Gondolatok a Flash-ről

Az Apple logó fejlődése

Az Apple cég és másik 14 nagyhírű cég: Shell, Alfa Romeo, Starbucks, Nike, Kodak, Nokia, Peugeot, Adobe, Pepsi, IBM, Google, Microsoft, Firefox logójának fejlődését bemutató oldal.

Részletesebben: Logó fejlődés

Az Apple hirdetések fejlődése

Az Apple a 1970-es évek végén kezdte hirdetni első termékeit.

A 80-as években mutatott sokféle hirdetések elsősorban arra szolgáltak, hogy meggyőzzék a fogyasztókat, hogy meg kell vásárolni számítógépet, és azok közül is az Apple termékeit.

Ezekben a hirdetésekben ngyon sok szöveg volt, kevés kép, ami a legtöbb korabeli komputer technológiai hirdetésre is jellemző volt.

Apple hirdetései az 1990-es évek folyamán érték el csúcsot a “Think Different” kampánnyal, amely igen népszerűvé vált azáltal, hogy híres emberek szerepeltek bennük.

A 90-es években megjelenő iMac hirdetésekre sokkal inkább a művészi jelleg volt jellemző, sokkal jobban bemutatják a terméket, és sokkal kevesebb szöveget találunk bennük, mint a korábbi hirdetésekben.

Az utóbbi időben az Apple a televíziós reklámokra koncentrált, elsősorban a Mac vs PC hirdetésekkel.

More info: Apple hirdetések

Az Apple cég termékei

Mac Pro

Az új Mac Pro akár kétszer olyan gyors, mint az előző változat(1). Minden konfigurációban 8-magos teljesítményt kínál, akár 3,2 GHz-es, négymagos Intel Xeon processzorokkal. Minden új Mac Pro képes akár két 30″-es Apple Cinema HD Display vezérlésére is. Sok ezer konfigurációs lehetőség …

Kétszeres szélességű, 16 utas PCI Express 2.0 grafikus kártya csatlakozó …

A Mac Pro 4 teljes hosszúságú kártyával is bővíthető, köztük egy nagy teljesítményű PCI Express 2.0 grafikus kártyával is, mely a hagyományos illesztők sávszélességének kétszeresét kínálja. A grafikus bővítőhely dupla széles is, így a nagy teljesítményű kártya nem foglal el két helyet. Három szabad kártyahely számtalan bővítési lehetőséget kínál minden modellhez. A kártyák szerszám nélkül, egyszerűen beépíthetők …

További információ: Mac pro

iMac

Az iMac új szabványokat állít fel az eleganciát és a teljesítményt illetően – letisztult külseje ugyanis egy csúcsteljesítményű számítógépet rejt magában. Eloxált alumínium vázával és üveg kijelzőjével egyszerűen nem lehet nem észrevenni. A fényes szélesvásznú kijelző — 20” vagy 24”-es verziókban — segítségével a fotói és filmjei szinte megelevenednek a képernyőn. Sőt, az iMac az újrahasznosítható üvegnek és alumíniumnak köszönhetően még környezetbarátabb …

A teljesen újratervezett Apple billentyűzet tökéletesen kiegészíti az iMac készüléket. Az utravékony alumínium házban található alacsony profilú billentyűk nagyon pontos visszajelzést adnak. Az operációs rendszer egyszerűbb kezelése érdekében a billentyűzet speciális funkcióbillentyűkkel rendelkezik. Két USB 2.0 kapu található az alján, hogy még könnyebb legyen az iPod, a Mighty Mouse egér, fényképezőgép vagy sok minden más egyéb csatlakoztatása …

Telepített programok: Safari, Mail, Time machine, iChat, Address Book, iCal, Boot Camp, iWork, MobileMe, Aperture, Final Cut Express, Office, Logic Exress, iLife: iPhoto, iMovie, iWeb

További információ: iMac

Steve Jobs utálta az iMac nevét

Az iMac nevét Ken Segall, az Apple egykori alkalmazotta találta ki. Segall kreatív igazgatói pozíciót töltött be az Apple-nél és az ő nevéhez főződik a nagyon népszerűvé vált “Think Different” kampány is.

“14 éven keresztül dolgoztam Steve Jobs-zal az Apple-nél és a NeXT-nél” – említette Segall. “Én vagyok a “Think Different” kampány szerzője és az a személy is, aki oda tette az “i” betűt az iMac neve elé.” …

Think Different – kampány, amely megmentette az Apple-t

1997-ben mindössze 6 hónap választotta el az Apple-t a teljes pénzügyi összeomlástól. Jobs minden energiáját a vállalat megmentésébe ölte. A vállalat kiadásait próbálta csökkenteni. Próbálta emlékeztetni az embereket arra – vevőket és munkatársakat egyaránt – , hogy az Apple valójában miről is szólt. Erre jelentette a legjobb megoldást egy új hirdető kampány indítása.

Jobs megkérte a TBWA\Chiat\Day (TCD) reklámügynökéséget, hogy találjanak ki egy olyan kampányt, amivel emlékeztethetik a világot, hogy miről szólt az Apple. Segall akkoriban a TCD-nél dolgozott. “Ez egy nagyon komoly, nem mindennapi kihívás volt” – mondta Segall …

Az “iMac” elnevezése

Jobs megígérte, hogy a Think Different kampányt nagyszerű számítógépek fogják követni. Egy napon a csapatunk Cupertino-ba repült, ahol egy titkos szobába vezettek. A szoba közepén egy asztal volt, rajta egy lepellel letakart kupaccal.

Jobs mondott néhány mondatot, majd lerántotta a leplet. Az asztal közepén ott volt az átlátszó műanyagból készült könnycsepp – az első iMac. Senki sem látott még hozzá hasonlót. A csapat megrémült, de senki sem mert szólni. “Sokkban voltunk” – mondta Segall. “Udvariasak voltunk, de legbelül azt gondoltuk: uramisten, ezeknek teljesen elment az eszük.” …

Steve Jobs-zal dolgozni

Segall New York-ban lakik, de éveken keresztül utazgatott Kaliforniába. A Think Different kampány idején minden második hétvégén az Apple cupertinoi hadiszállásán volt tárgyalása.

“Kaptam tőle néhány nagyszerű email-t” mondta Segall. “Talán egyszer majd kiadatom őket, de utána biztos nem fog hozzám szólni.”

Jobs-nak Walt Disney-szerű karaktere van. Ő, a csapatok létrehozásához ért a legjobban. Ebben a legkreatívabb. “Kreatív emberekkel veteti körül magát és biztosítja számukra az alkotói szabadságot. A személyisége az ízlés, kompromisszum hiánya és a karizma érdekes kombinációjából áll össze. Általában bájos és vicces” mondta Segall. “A karizmatikus és jópofa oldala miatt mindenki körülötte szeretne lenni. És bár legtöbbször karizmatikus és jókedvű, néha nagyon ijesztő is tud lenni.” …

folytatás: iMac sztori

A valaha készült legerősebb Mac notebook

Az új 17 hüvelykes MacBook Pro akkumulátora akár 8 óráig bírja egyetlen töltéssel1, és akár 1000-szer lehet újratölteni2 – szemben az átlagos notebookok 200-300 újratöltésével. Hogy ez lehetővé váljon, az Apple mérnökei teljesen új lítium-polimer cellákat terveztek, hogy a lehető legnagyobb akkumulátort elkészítsék, ráadásul még ennél is tovább mentek. Az akkumulátort integrálták a számítógépbe, így feleslegessé váltak a standard cserélhető akkumulátorokhoz szükséges tartómechanizmusok és keretek. Az eredmény: az elődjénél 40 százalékkal nagyobb méretű akkumulátor, amely egyetlen töltéssel 8 óra munkát tesz lehetővé – mindezt egy olyan notebookban, amely alig 2,5 cm vastag, és csupán 3 kg súlyú.

Az új MacBook Pro váza egyetlen tömb alumíniumból készül, így vékonyabb, könnyebb, tartósabb és gyönyörűen áramvonalas lett.

A MacBook Pro az asztali gépek grafikus teljesítményét ötvözi a hordozhatósággal – így válik az optimális megoldássá minden játékmegszállott, videó-szerkesztő, fotós vagy profi dizájner számára.

Apple: 17 hüvelykes MacBook Pro

15 hüvelykes MacBook Pro

Az ultravékony LED háttérvilágítású kijelző egyszerűen lenyűgöző. Az új trackpad pedig 39 %-kal több mozgásteret biztosít.

Az alumínium váztól a LED háttérvilágítású kijelzőig a MacBook Pro legapróbb részletei is tökéletes precizitással lettek megalkotva.

Ahelyett, hogy több apró részből készült volna, az új MacBook csupán egyetlen darab, unibody-nak nevezett alumínium vázból áll. Ettől lesz a MacBook könnyebb, vékonyabb és még nagyszerűbb. De van egy másik kézzelfogható előnye is: a MacBook most tartósabb, mint valaha. Kifejezetten a hordozhatóságra lett tervezve: fogja hát meg, tegye a hátizsákjába vagy táskájába, és húzza elő bárhol, amerre csak jár.

Apple: 15 hüvelykes MacBook Pro

MacBook

Akár 2,4 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorral és ragyogó, 13,3″-es képernyővel, valamint minden egyéb kiegészítővel, amire digitális életéhez szüksége lehet — beépített iSight digitális kamerával, Front Row és iLife ’08 szoftverekkel. Fekete és fehér változatban kapható.

Az új MacBook váza egyetlen tömb alumíniumból készül, így vékonyabb, könnyebb, tartósabb és gyönyörűen áramvonalas lett.

A legtöbb notebbok feláldozza a nagyobb grafikus teljesítményt a kisebb méret érdekében. Az új MacBook viszont az új NVIDIA GeForce 9400M grafikus processzort használja, amit egészen újfajta módon integráltak az Intel Core 2 Duo processzorral. A hagyományos számítógépalaplapokon több komponens is található; az új MacBook alaplapján ezzel szemben csak kettő: a CPU és a grafikus processzor, amely kompromisszumoktól mentes teljesítményt nyújt, a teljesítmény mégse megy az akku-élettartam rovására …

Apple: MacBook

MacBook Air

Az új MacBook Air még mindig ultravékony, ultrahordozható, és teljesen más, mint a korábbi számítógépek. De mégis sikerült benne helyet találni egy nagyobb merevlemeznek, egy négyszeres grafikus teljesítmény-növekedésnek és még több erőnek a mindennapos feladatokhoz. A MacBook Air ismét újraalkotta az ultrahordozható gépek csúcskategóriáját …

Apple: MacBook Air

Mac mini

Az alig 16,5 cm széles és 5 cm magas Mac mini mindent biztosít, hogy gyorsan és egyszerűen élvezhesse zenéit, képeit és filmjeit. Közelről és távolról is hatalmas élményben lesz része hála az Apple Remote távirányítónak.

A mindössze 5 cm magas és 16,5 cm széles alumínium ház belsejében rejtőzik a Mac mini gyors Intel Core 2 Duo processzora, egy 80 vagy 120 GByte-os merevlemez, egy tálca nélküli Combo vagy SuperDrive meghajtó, továbbá beépített vezeték nélküli technológia. Ez a moduláris dizájn lehetővé teszi, hogy megfizethető áron egészítse ki jelenlegi rendszerét a Macintosh eleganciájával, egyszerűségével és megbízhatóságával. HSMBE: használhatja saját monitorát, billentyűzetét és egerét (vagy vehet újat). Bárhogy is dönt, rendszere pillanatok alatt készen áll a működésre.

Apple: Mac mini

Cinema Display

A LED Cinema Display kijelző az ultrakompakt MiniDisplayPort segítségével csatlakozik az új MacBook, MacBook Pro vagy MacBook Air számítógépéhez. Más monitorcsatlakozók esetén apró tűket kellett pontosan csatlakoztatnia, vagy csavarokkal kellett bajlódnia – az új MiniDisplayPort csatlakozó ezzel szemben könnyedén bedugható és kihúzható.

A LED-ek szilárd halmazállapotú fényforrások, amelyek nagyon gyorsan kigyulladnak, így azonnal teljes fényerejű képet nyújtanak. És mivel a LED-ek nem tartalmaznak higanyt, ezért nem szabadulnak fel káros toxinok az újrahasznosítás során.

A LED Cinema Display egy MagSafe csatlakozóval is rendelkezik, amely segítségével a laptopját töltheti.

A LED Cinema Display az Apple által valaha készített legkörnyezetbarátabb kijelző.

Apple: Cinema Display

AirPort Extreme

50 felhasználó között oszthatjuk meg ugyanazt az internet kapcsolatot, bekapcsolhatjuk számukra fájlmegosztást, lokális és távoli fájlszervereket érhetnek el …

Csak csatlakoztassa a külső merevlemezt az USB-porthoz az AirPort Extreme hátuján és – Voilà – a dokumentumok, videók, képek és egyéb fájlok a meghajtón azonnal elérhetővé válnak Mac és PC felhasználók számára biztonságosan.

rPort Extreme a 2.4GHz és 5GHz sávokon egyidejűleg működik, a 802.11b illetve a legújabb 802.11n specifikációkat is támogatja, így gond nélkül használhatók a legkülönbözőbb Wi-Fi berendezések: iPhone, iPod touch, Apple TV, Mac és PC alapú számítógépek …

Apple: AirPort Extreme

Vezetékes billenytűzet

Az új Apple Billentyűzet az elegáns alumínium testével egyaránt jól mutat az otthonában és az irodai asztalán is. Csak csatlakoztassa a Mac számítógépe USB kapujába és máris élvezheti az alacsony profilú billentyűk pontos visszajelzéseit.

Vezeték nélküli billenytűzet

Az Apple vezeték nélküli billentyűzete az ikertestvéréhez hasonlóan alacsony profilú alumínium házban lakozik, amely bármilyen Mac ideális kiegészítője lehet. A Bluetooth vezeték nélküli technológiát használva megadatik önnek a szabadság, hogy akár a szoba távolabbi végéből is használhassa.

Apple: Apple billenytűzetek

Mighty Mouse

A vezeték nélküli Mighty Mouse lézeres érzékelője hússzor pontosabb a hagyományos optikai egereknél, így a pontosabb munka lehetőségét biztosítja az Ön számára, sokkal többféle felületen. Éppen annyira jól működik íróasztalán is, mint kedvenc kávézójában. Nyugodtan felejtse el az egéralátétet, soha többet nem lesz rá szüksége. Járja be a világot az új egérrel.

A Mighty Mouse sima borítása alatt számtalan szenzor érzékeli az Ön érintését, megkülönböztetve a bal és jobb egérgomb funkcióit. De az innováció itt még nem áll meg. Az Apple mérnökei nyomásérzékeny oldalsó gombokkal is felfegyverezték a ravasz egeret, így ha megszorítja, azzal újabb funkciókat élesíthet, azonnal …

Apple: Apple Mouse

Apple termékek beazonosítása

Megtalálhatjuk itt a teljes Apple termék listában szereplő:

AppleTV, iPhone, iPod, Desktop Computers, Portable Computers, Peripherals, Servers and Enterprise Software

termékek jellemzőit időrendben, vagy abc sorrendben.

Apple: Apple támogatás: műszaki jellemzők

Mactracker: Információk minden macintosh-ról

A Mactracker oladalain részletes információkat találunk minden valaha készült Apple Macintosh számítógépről: pprocesszor sebesség, memória, optikai meghajtók, grafikus kártyák, támogatott Mac OS verzió, bővítési lehetőség. Ezen kívül megtaláljuk a legfontasabb információkat az Apple cég további termékeiről is: egerek, billentyűzetek, kijelzők, nyomtatók, szkennerek, digitális fényképezőgépek, iPod, Apple TV, iPhone, Wi-Fi kártyák / Airport, Newton és Mac OS verziók.

A hatalmas adatbázisban kereshetünk kategóriák, specifikációk, dátum szerint. Egy hatékony kereső motor is segíti a keresést az adatbázisban, az eredményeket rendezhetjük modell típus, név, dátum szerint.

Megtalálhatjuk itt a modellek eredeti árát kanadai, amerikai dollárban, euróban, vagy angol fontban.

Lehetőségünk van különböző Benchmarks tesztek, referencia értékek alapján arra, hogy összehasonlítsuk a különböző modelleket.

Egy érdekes és hasznos jellegzetesség: minden információhoz saját megjegyzéseket, internetes linkeket, állományokat fűzhetünk.

Lehetőség van arra, hogy a “Saját gépem” rovatban elmentsük gépünk legfontosabb adatait: modell sorozat szám, vásárlási dátum, garanciélis feltételek.

Mactracker: Mac-es információk

Különböző PowerBook G3 modellek beazonosítása

Az Apple cég több különböző PowerBook G3-as modellt dobott piacra hasonló design-nal: 2000 PowerBook (FireWire) “Pismo”, 1999 PowerBook G3 Series (Bronze keyboard) “Lombard”, 1998 PowerBook G3 Series “WallStreet”, 1997 PowerBook G3

Ezen az oldalon megtalálható, hogyan lehet megkülönböztetni ezeket a gépeket.

Két alapvető különbség van, amelyek segítségével különbséget tudunk tenni a G3-as PowerBook-ok között: család azonosító, illetve külső jellegzetességek. Fontos megjegyezni, hogy a család azonosító általában nem egyezik meg modell sorozatszámával …

We Love Macs: Különböző PowerBook G3 modellek beazonosítása

Az 5 legfontosabb Mac laptop

Az évek során sok fontos Mac laptop jelent meg az Apple hordozható számítógép palettáján. Bemutatjuk az elmúlt két évtizedben a Cupertinóból ótjára bocsátott 5 legjelentősebb laptopot és azok hatását …

1. PowerBook 100
Megjelenés éve: 1991
CPU: 16 MHz MC68HC000
Eredeti ár: $2,500

2. PowerBook 520
Megjelenés éve: 1994
CPU: 25 MHz MC68LC040
Eredeti ár: $2,270

3. iBook
Megjelenés éve: 1999
CPU: 300 MHz PowerPC G3
Eredeti ár: $1,599

4. PowerBook G4
Megjelenés éve: 2001
CPU: 400/500 MHz PowerPC G4
Eredeti ár: $2,599 to $3,499

5. MacBook Pro
YMegjelenés éve: 2006
CPU: 1.83/2.0GHz Intel Core Duo
Eredeti ár: $1,999 to $2,499

MacWorld: A macintosh laptopok születésnapja alkalmából kiemeljük az öt legfontosabbat

Apple Inc. szoftverek

iTunes

Az iTunes egy ingyenes alkalmazás a Mac és PC felhasználók számára egyaránt. Digitális zene és videó lejátszására alkalmas. A tartalmát iPod-ra, iPhone-ra és Apple TV-re is szinkronizálhatjuk. Ezen kívül ez egy éjjel-nappal nyitva tartó zeneáruház is.

Felejtsük el a CD halmazokat, a kábelhalmazokkal összekapcsolt berendezéseket. Az iTunes lehetővé teszi, hogy a teljes zenei és video-gyűjteményünket egyszerűen kezeljük.

A könyvtárunkat rendezhetjük albumok, számok, évek, értékelések szerint és igen gyorsan.

A CD-ken levő számainkat egyszerűen beiportálhatjuk és beilleszthetjük, rendezhetjük a már meglevő rendszerünkbe.

Az iTunes-ban levő zenéket a lokális hálózaton levő bármelyik számítógépen meghallgathatjuk, távvezérlővel irányíthatjuk.

A számítógépen levő zeneszámokat és videókat egyszerűen átvihetjük az iPod-ra, vagy iPohone készülékre.

Amikor az Apple 2000-ben kifejlesztette az első, SoundJam MP elnevezésű zenei programját, még nem sokan látták előre, hogy az iTunes-szal néhány év alatt teljesen újraformálja a világ zeneiparát. A nagy lemezkiadók belementek, hogy az Apple licenszelje a felvételeiket, mivel először az Apple felhasználóin tesztelték le, hogy mennyire lehet sikeres az új üzleti modell. Csak amikor már bebizonyosodott a rendszer üzemképessége, csak azután terjesztették ki az áruházat a Windows-os felhasználókra is.
Az iTunes zeneáruház sikeréhez, népszerőségéhez a legnagyobb mértékben az iPod lejátszók járultak hozzá.

További információk: iTunes

Mac OS X Leopard

Finder

Böngésszen fájljai között úgy, ahogy a zenéi között böngészne a CoverFlow-ban.

Mail

Leopard Mail alapjaiban új színt vitt az elektronikus levelezésbe. FHasználhatjuk a Mail harmincnál több sablonját, hogy leveleinket színessé, szebbé tegyük Levelünkbe két kattintással illeszthetünk be fényképet az iPhoto-ból. A Mail osztozik a Safari RSS olvasó képességével, készíthetünk Okos Postafiókot, amely automatikusan leválogatja az adott RSS szolgáltatásról érkező hírket. Ha olyan levelet kapunk, amely meghívót tartalmaz, a To-Do ikonra kattintva új iCal bejegyzést hozhatunk létre. Ha a rendezvény helyszíne elérhetõ a Google-maps-ben, akkor egy kattintásra van szükségünk a térkép előhívásához

Safari

Még gyorsabban böngészhet a weben, és még több kényelmi és biztonsági funkció áll a rendelkezésére. Nem csak Mac OS X Leopard, de Windows alatt is futtatható, változatlanul a leggyorsabb böngészõ, ahogy ezt a mérési eredmények is igazolják. A Leopard alatt a tudása tovább bõvült, egy-két kattintással menthetjük el a nézett oldalt PDF fájlként, vagy azonnal megnyithatjuk a generált PDF-et Previewban.

Quick Look

Nézze meg, vagy lapozza át több oldalas dokumentumának bármely oldalát, tekintsen bele a merevlemezen tárolt mozinkba anélkül, hogy elindítana egyetlen alkalmazást is! Ezt a lehetõséget a Leopard Quick Look – Gyors Nézet – szolgáltatása teszi lehetõvé. Szinte minden fájlformátumot – képeket, szövegeket, mozikat, PDF dokumentumokat, Keynote prezentációkat, Excel és Word állományokat, Mail csatolmányokat képes felismerni a Quick Look.

iChat

Szöveges, audió- vagy videó-kapcsolatba léphetünk barátainkkal, munkatársainkkal, és beszélgetés közben megoszthatunk egymással videókat, prezentációkat vagy más dokumentumokat. Video chat közben használhatunk effekteket és mozgó háttereket, prezentációkat tarthatunk távoli nézőinknek.
Az iChat Leopard változata alkalmas az élõ videó-beszélgetés háttérképének lecserélése, így beszélhetünk látszólag akár a Budai Várból anélkül, hogy elhagynánk szobánkat.

Szülői felügyelet

Biztosítsa gyermekeinek a biztonságos és gondtalan Mac-használat élményét! A Leopard által kínált biztonság és falhasználó védelem már régóta része a Mac OS X rendszernek. Külön belépési nevet és jelszavat létrehozva gyermekünknek meghatározhatjuk, hogy mikor használhatja a számítógépet és mikor jön el az alvás ideje.

Time Machine

Véletlenül kitörölt egy fájlt, amire szüksége lenne? Menjen vissza az időben, és állítsa vissza egyetlen kattintással elveszett fájljait és mappáit.
A Time Machine az elsõ, asztali számítógépekhez operációs rendszer szinten adott teljeskörû archíválási és fájl-visszaállítási szolgáltatás. Használatához elég egyetlen megfelelõ kapacitású merevlemezt csatlakoztatni a Macintoshunkhoz. Aktiválva a Time Machine-t, a teljes mervelemezünkről készül egy másolat, ezt követően pedig minden módosítás rákerül a csatlakoztatott merevlemezre.

Spaces

Használjunk akár 16 íróasztalt egyszerre, így tágasabban elfér minden ablak, és kényelmesen csoportosítva használhatjuk alkalmazásainkat!

Boot Camp

A Boot Camp alkalmazás segítségével bármelyik, Leopardot futtatni képes Macintosh gépen létrehozhatunk Windowsos merevlemez területet. Így futtathatunk Windows-t a Mac-en, még gyorsabban és még egyszerűbben!

Mac OS X Snow Leopard

A Mac OS X rendszert nem fertőzhetik meg PC-vírusok. A Mac OS X jelentősebb felhasználói beavatkozás nélkül képes megóvni magát más kártevőktől. A rendszert az internet fénykorában internetezésre fejlesztettük, így számos kifinomult technológiát tartalmaz az online veszélyforrások ellen. Mivel minden Mac biztonságos konfigurációval kerül forgalomba, felhasználóként nem kell bonyolult biztonsági beállításokkal bajlódnod. Ráadásul folytonos biztonsági riasztások és rendszervizsgálatok sem zavarják a munkádat.

A Mac OS X rendszernek egyetlen, minden funkciót tartalmazó változata van, amely elegáns tervezésű alkalmazások egész sorát kínálja.

A Mac OS X az ipari felhasználású kiszolgálókat is támogató, rendkívül megbízható UNIX-alapra épül, ezzel biztosítva a számítógép rendszerösszeomlásoktól és teljesítményromlástól mentes működését. A számítógépnek a Mac OS X következő verziójára való frissítése is biztonságosan és egyszerűen elvégezhető: a rendszer ellenőrzi, hogy a meglévő alkalmazások közül melyek kompatibilisek, és kihagyja azokat, amelyeket nem kompatibilisnek ismer fel. Ha a telepítés egy áramkimaradás miatt félbeszakadna, adatvesztés nélkül folytatható. A legjobb, hogy a frissítéshez nincs szükség a meghajtó újraformázására; minden kompatibilis alkalmazás, fájl és beállítás megmarad …

További információk: Mac OS X

iLife: iPhoto

A fényképeken leggyakrabban ismerőseink szerepelnek. De elég nehézkes kikeresni az összes fotó közül azokat a képeket, amelyeken egyik vagy másik barátunk, rokonunk látható. Az új iPhoto ’09-ben arcok alapján is rendezheti fényképeit – az alapján, hogy kik szerepelnek rajtuk. Az iPhoto felismeri, ha egy fényképen személyek szerepelnek, és arcfelismeréssel azonosítja azokat a fotókat, amelyeken ugyanaz a személy látható. Önnek már csak neveket kell társítania egy-egy archoz, és ezek után azonnal megtalálhatja azokat a fotókat, amelyeken a kiválasztott személy látható – akár a legnagyobb fotógyűjteményekben is. Elég csak néhány fotón megneveznie a rajtuk látható személyeket, az iPhoto ezek után megmutatja azokat a fotókat, amin az arcfelismeréssel ugyanazt a személyt azonoította. Ha Ön elfogadja a találatokat, akkor az iPhoto további lehetséges találatokat fog keresni, hiszen a kívánt személy arcát immár egyre pontosabban fogja felismerni.

Az iPhoto további módokon is rendezi képeit: a Helyek segítségével új módon böngészheti utazásain készült fényképeit. A GPS funkcióval ellátott kamerák képeit vagy az iPhone-nal készített fotóit automatikusan helyszínek alapján csoportosítja, ráadásul a földrajzi koordinátákat felhasználóbarát címkékké alakítja. Így az Eiffel toronyról készült képeket teljesen automatikusan a könnyen kereshető “France”, “Paris” és “Eiffel tower” címkékkel látja el.

iLife: iMovie

Remek filmeket készíthet pillanatok alatt. Válasszon animált sablonokat, hogy látványosabbá tegye filmjeit, vagy vágjon tökéletes pontossággal a Precision Editor segítségével!

iLife: GarageBand

Tanuljon meg zongorázni és gitározni! Tanuljon meg a dalokat azoktól a zenészektől, akik játszák őket! Használjon legendás hangzásokat az új gitárerősítőkkel és effektpedálokkal.

A GarageBand ’09-ben kezdőknek szóló zeneórákat vehet – ez a legkényelmesebb módja a zongorával vagy gitárral való ismerkedésnek. Saját tempójában haladva veheti az interaktív leckéket, amelyek HD minőségű videófelvételekkel mutatják be az alapokat, animált hangszerekkel kiegészítve.

iLife: iWeb

A weboldalak tervezése nehéznek tűnhet, de az iWeb megmutatja, milyen könnyű is lehet. Készítse el oldalát kész sablonokkal. Egészítse ki tetszés szerint fotókkal, filmekkel, szöveggel vagy minialkalmazásokkal. Utána tegye közzé az interneten a MobileMe vagy más tárhelyszolgáltatás segítségével. Az iWeb segítségével automatikusan feltüntetheti a Facebookon, ha frissítette az oldalát – az iWeb egy linket is elhelyez az Ön profiljánál, hogy barátai megnézhessék a friss oldalát.

Egy Mac és az iWeb ’09. Ez minden, amire szüksége lesz ahhoz, hogy megtervezze és közzétegye a saját személyes honlapját. Kezdésnek választhat egy az Apple által tervezett sablont, amelyben a betűtípusok, hátterek és színek remekül passzolnak egymáshoz, így az oldala rendezett, profi kinézetet nyújt majd.

További információk: iLife

iWork: Pages

Könnyebb írni, ha a gondolatai jól strukturáltak. Az új Vázlat nézetbtel könnyen rendezheti a gondolatait, így az írása is jól szervezett lesz. Készítsen részletes vázlatot többszintű tagolással. Zárja össze vagy nyissa ki a témákat és altémákat. Húzza az egérrel új helyre a fejezeteket. A beillesztett képek és filmek pedig kis vagy teljes méretben jelennek meg.

Találjon inspirációt az íráshoz vagy kiadványszerkesztéshez még gyorsabban. Több, mint 180, az Apple által készített sablon közül választhat – profi levelek, részletes beszámolók, gyönyörű üdvözlőlapok és meghívók, modern szórólapok és sok egyéb áll rendekezésére. Az új témaválasztó segítségével gyorsan átlapozhatja őket, belenézhet mindegyikbe és az előnézet méretét is beállíthatja. Válasszon ki egyet, és máris remek alapról kezdheti a munkáját.

Ossza meg Pages dokumentumait bárkivel, Mac vagy PC felhasználókkal egyaránt! A Pages megnyitja a Word formátumú dokumentumokat, és a Pages dokumentumait Word formátumban is elmentheti. A Pages nagyszerű grafikai eszközeivel könnyedén feldobhatja a Word dokumentumok kinézetét. A Pages használatával akár PDF formátumban is elmentheti dokumentumait. Az új e-mail opciókkal közvetlenül a Pages-ből küldheti el Pages, Word vagy PDF dokumentumait a Mac OS X Mail közvetítésével. Vagy akár fel is töltheti munkáját az iWork.com Public Beta,1 oldalára, az Apple új dokumentum-megosztó webes alkalmazására. A munkatársai megnyithatják és megjegyzéseket fűzhetnek a dokumentumaihoz, sőt, le is tölthetik olyan formátumban, amelyik a legjobban megfelel nekik.

iWork: Numbers

Egy Numbers dokumentum számos munkalapot, táblázatot, számot és képletet tartalmazhat. Hogyan lehet figyelemmel kísérni az összeset? Az új képletlista-nézettel a munkalapok összes függvényét egy helyen áttekintheti. Kattintson a Képletlista (Formula List) gombra az eszköztárban, ahol a listában ellenőrizheti bármelyiket. Rákereshet képletekre, függvényekre vagy cella-hivatkozásokra.

A Numbers ’09 segítségével még látványosabb kétdimenziós diagramok készíthetőek. A vonal- oszlop- és terület- egyetlen kombinált diagramban is ábrázolhatja, kéttengelyes diagramokat készíthet változó skálázással, könnyedén feltüntethet trendvonalakat vagy hibatartományokat. Egyetlen klikk, és máris sokkal vonzóbbak az adatai!

A legújabb Numbers, Pages és Keynote szorosan együttműködik, hogy adatainak változását figyelembe vegyék. Ha a Numbers-ben készít el egy diagramot, és beilleszti azt egy Pages dokumentumba vagy Keynote prezentációba, akkor a diagram adatai továbbra is a Numbers eredeti adataiból származnak. Így ha megváltoztatja az adatokat a Numbers-ben, akkor egy klikkel frissítheti az adatokat mindenhol, ahová csak beágyazta a diagramot – még akkor is, ha a beágyazott diagramnak új stílust, színeket vagy betűtípusokat adott. A Pages vagy Keynote alkalmazásból könnyedén elérheti az eredeti Numbers dokumentumot, vagy bármikor megszüntetheti az adatok egymáshoz linkelését.

Ossza meg Numbers táblázatait bárkivel, Mac vagy PC felhasználókkal egyaránt! A Numbers megnyitja az Excel formátumú táblázatokat, a Numbers táblázatait pedig Excel formátumban is elmentheti. A Numbers nagyszerű grafikai eszközeivel könnyedén feldobhatja az Excel dokumentumok kinézetét. A Numbers használatával akár PDF formátumban is elmentheti dokumentumait. Az új e-mail opciókkal közvetlenül a Numbers-ből küldheti el Numbers, Excel vagy PDF dokumentumait a Mac OS X Mail közvetítésével. Vagy akár fel is töltheti munkáját az iWork.com Public Beta1 oldalára, az Apple új dokumentum-megosztó webes alkalmazására. A munkatársai megnyithatják és megjegyzéseket fűzhetnek a táblázataihoz, sőt, le is tölthetik olyan formátumban, amelyik a legjobban megfelel nekik.

iWork: Keynote

Mostantól még könnyebb lesz a prezentációjához a legmegfelelőbb sablont kiválasztani. A továbbfejlesztett Sablonválasztó segítségével az előnézeti képeket átméretezheti, hogy jobban szemügyre vehesse a betűtípusait, színeit és textúráit. Az egérmutatót a sablon felett mozgatva végigpörgetheti a sablonhoz tartozó összes dia-mintát. A Keynote ’09 nyolc új sablonnal bővíti a választékot, így például a letisztult Showroom vagy az elegáns nyugodtságot sugárzó Kyoto sablonnal.

diagramjait is éppoly látványossá teheti, mint a prezenációja többi részét. Az új 3D textúrák és animációk segítségével feldobhatja és életre keltheti a diagramjait.

A Keynote prezentációit egy iPhone vagy iPod touch segítségével is irányíthatja, bárhonnan a teremből, feltéve, hogy van elérhető wifi hálózat. A „távirányító” kijelzőjén az aktuális és a következő diát is láthatja, vagy éppen az aktuálisat és a hozzá tartozó jegyzeteket. Az ujjával lapozva válthat a következő diára.

Mostantól még több módon megoszthatja a munkáját. Az új Megosztás (Share) menü segítségével azonnal elküldheti e-mailben a prezentációját. A levél méretének csökkentése érdekében optimalizálhatja a beágyazott képek és filmek felbontását. Akár az iWork.com Public Beta oldalára is feltöltheti a prezentációt, hogy aztán megoszthassa azokkal, akikkel csak szeretné.

További információk: iWork

Apple Inc. termékei – iPod – iPhone – iPad

Az iPod

zenei számok és videók lejátszására alkalmas, hordozható készülék, melyet az Apple Inc. tervezett és hozott kereskedelmi forgalomba. Az első generációt 2001. októberében dobták piacra. 2008-ra a termékkínálatban helyet kaptak a merevlemezes iPod classicok, az érintőképernyős iPod touch, a videólejátszásra is képes iPod nano, a kijelző nélküli iPod shuffle és az iPhone. Már nem kaphatóak az iPod mini és annak színes kijelzős iPod photo nevű változata (ez utóbbi összeolvadt a Classic modellel). Az iPod classic modellek merevlemezen tárolják a médiaállományokat, míg az összes többi modell flash memóriát használ, lehetővé téve a kisebb méretű lejátszók gyártását. (A Microdrive mini merevlemezt használó Mini modellt két generáció után visszavonták a forgalomból). Ahogy minden más digitális zenelejátszó, a Touch kivételével az összes iPod működtethető külső adattárolóként is. A tárolókapacitás modellenként változik.

Az Apple iTunes szoftverével tölthetőek fel rá a zeneszámok, Mac OS X vagy Microsoft Windows operációs rendszerekről. Azon felhasználók számára, akik nem szeretnék használni az Apple szoftverét, vagy olyan platformot használnak, mely az iTunes futtatására nem képes, számos nyílt forráskódú alternatíva érhető el. Az iTunes és alternatívái a zenei állományokon kívül képeket, videókat, játékokat, email beállításokat, webes könyvjelzőket, naplóbejegyzéseket és elérhetőségeket képesek az adott funkciót támogató iPod modellekre juttatni. A termékcsalád fejlesztésekor az Apple nagy hangsúlyt fektetett az egyedi felhasználói felület kialakítására. 2007. szeptemberére már 150 millió iPodot adtak el világszerte, így ez lett minden idők legnagyobb példányszámban eladott médialejátszója.

Wikipedia: iPod

iPod touch

Kecses új forma: A meglepően vékony, rozsdamentes acéllal övezett formájával az iPod touch-ot még kellemesebb kézben tartani. Az új hangerőszabályozó-gombok és a beépített hangszóró pedig még szerethetőbbé teszik.
Az olyan forradalmi technológiák, mint a Multi-Touch kijelző, a gyorsulásmérő vagy a 3D grafika, még felejthetetlenebbé teszik a játékot.
Az új Genius funkcióval az iPod touch egy intelligens DJ-vé vált. Néhány érintés, és összeválogatja neked a legösszeillőbb dalokat!

iPod classic

A méret a lényeg: A 120GB tárhelynek köszönhetően az iPod classic akár 30 000 dalt, 150 órányi videót vagy 25 000 fotót tárolhat. Ez több, mint elég a naphosszat tartó1 — ha nem hosszabb — szórakozáshoz.
Az iTunes a digitális szórakozás középpontja. Segítségével könnyedén kezelheted az összes zenét és filmet a gyűjteményedben, és pillanatok alatt rátöltheted az összes kedvencedet az iPod classic-odra.
Az iPod classic két színben kapható: elegáns szürkében és egy vadonatúj feketében. A kecses, teljesen fémből készült teste – elöl eloxált alumínium, hátul csillogó rozsdamentes acél – mindenkit lenyűgöz.

iPod nano

Elbűvölő ívek mindenhol: Nehéz a döntés: kilenc szebbnél szebb szín közül kell válassz. De ez még csak a kezdet. Vedd kézbe a gyönyörűen ívelt, tiszta alumínium és üveg iPod nanót, és nem akarod többé lerakni.
Az új Genius funkcióval az iPod nano egy intelligens DJ-vé válik: a Genius játéklistákra összeválogatja az egymáshoz passzoló számokat!
A gyorsulásmérő már az iPod nanóban is megtalálható. Rázd meg, és már jön is a következő szám, döntsd oldalra, hogy a Cover Flow-ban lapozhass a borítók között vagy játssz mozgásokkal irányítható játékokkal!

iPod shuffle

Útra készen: Viselj 500 dalt a pólódon. Vagy az öveden. Vagy a nadrágodon. Az iPod shuffle a zenerajongás igazi jelvénye. Most új, még ragyogóbb színekkel.
Az iTunes egy igazi szórakoztatóközpont, a te szuper-szervezett zenegyűjteményed. És segítségével egy klikkel tölthetsz rá zenéket az iPododra.
Az intenzív színekben pompázó eloxált alumínium külső remekül passzol az iPod shuffle leegyszerűsített vonalaihoz. Most kék, zöld, rózsaszín, vörös és szürke színekben.

Apple: iPods – iTunes

iPhone

Az iPhone több egy szimpla telefonnál. Három eszközt egyesít magában: egy forradalmian újszerű mobiltelefont, egy széles képernyős iPod lejátszót és egy csúcstechnológiás internetes eszközt.

A hívásindításhoz egyszerűen a kívánt névre, telefonszámra kell koppintani az iPhone Multi-Touch érintőképernyőjén.

Az iPhone gyors, vezeték nélküli 3G- és Wi-Fi kapcsolattal biztosítja a formázott HTML-alapú e-mailek és a GPS adatokkal ellátott térképek használatát, és a Safarival való internetezést – amit a mobileszközökön elérhető legjobb böngészőnek tartanak. A Google és a Yahoo! kereső is beépített funkció. Mivel az iPhone támogatja a többfeladatos üzemmódot, úgy is telefonálhatsz, hogy közben éppen fotót küldesz el e-mailen vagy internetezel a Wi-Fi vagy 3G-kapcsolaton keresztül.

Az iPhone 3GS készülékkel videófelvételeket készíthetsz, szerkesztheted és közzé is teheted azokat. Kiváló minőségű álló és fekvő helyzetű VGA-felbontású videókat forgathatsz, amelyeket a kezdő- és a végpont megadásával rögtön vághatsz is. Ezután elküldheted e-mailben, a MobileMe galériádban vagy a YouTube-on teheted közzé, vagy az iTunes segítségével Mac gépedre vagy PC-re is feltöltheted.

Apple: iPhone

iPhone Használati útmutató

Az iPhone és iPhone 3G készülékekhez

Apple: iPhone Használati útmutató

iPhone oldalak

Lap.hu: iPhone Lap.hu

Magyar iPhone FAQ

Mi az az iPhone?
Hány változata létezik a telefonnak?
Mi a különbség a 2G és a 3G között?
Mik a telefon műszaki paraméterei?
Mik a telefon előnyei? Miért van ennyire felkapva?
Mik a telefon hátrányai? Igaz hogy sok hiányossága van?
Hol tudom megvenni a telefont és mennyiért?
A telefon működésével, használatával kapcsolatos kérdések
A telefon alap kezelését szeretném elsajátítani, hol találok erről információt?
Hogyan tudom újraindítani a telefont ha lefagy?
Hogyan tudok MMS-t küldeni a telefonról?
Hogyan tudok saját csengőhangot készíteni és felmásolni a telefonra?
Hogyan tudok MMS-t küldeni a telefonról?
Hogyan tudok saját csengőhangot készíteni és felmásolni a telefonra?
Hogyan tudok videót csinálni a kamerával?
Hogyan tudom modemnek használni a telefont? (Tethering)
Hogyan tudok SMS-t továbbítani, és egyesével törölni?
Hogyan tudok háttérben futtatni programokat (pl Instant Messengereket)?
Hogyan tudom testre szabni a menürendszer kinézetét (wallpaper, ikonok cseréje)?
Hogyan tudom SSH-n elérni a telefon filerendszerét?
Hogyan tudom az SMS értesítést bekapcsolni?
Hogyan tudok pillanatképet csinálni a telefon képernyőjéről?
Újra akarom telepíteni a gépemet, mit mentsek le az iTunesból hogy miután újratelepítettem ne legyen gond?
Mi az a JailBreak?
Elveszik a garancia ha JailBreakelem a telefont?
Hogyan tudom JailBreakelni a telefont?
Mi az a Cydia?
Hogyan tudom használni?
Mi az az installer?
iPhone 2G-m van. Hogyan tudom függetleníteni?
iPhone 3G-m van. Hogyan tudom függetleníteni?

Knol: Magyar iPhone FAQ, Kérdések és válaszok az Apple telefonjával kapcsolatban

Magyar iPhone és iPod Touch hírportál: iPhone – iPod touch

2008. 11. 10. Az okostelefonok piacát még mindig a Nokia uralja, de egy év alatt sokat veszített az előnyéből az iPhone és a Blackberry miatt.

Origo, Vámosi Gergő: Az iPhone a második legnépszerűbb okostelefon

2008. 07. 15. Egymillió darab kelt el a pénteki premier óta az iPhone okostelefon új változatából – közölte a gyártó Apple hétfőn.

Origo, MTI: Egymillió 3G-s iPhone kelt el három nap alatt

Hát ezt is megértük: az Apple hivatalosan is bejelentette az iPod-telefont, mely annak ellenére is az iPhone nevet kapta, hogy a Linksys nem régiben piacra dobta azonos elnevezésű VoIP telefonját.

TechNet: Itt az Apple iPhone!

iPad

Internet, Safari, Mail, Photos, Video, YouTube, Video, iPod, iTunes App Store-ban, iBooks, Maps, Notes, Calendar, Contacts, Home Screen, Spotlight keresés, hozzáférhetőség

LED-es háttérvilágítású kijelző IPS, multi-touch, könnyű és vékony, akár 10 órás akkumulátor élettartam, vezeték nélküli, 3G, teljesítmény, kapcsolatok, audió, kiegészítők …

Apple: iPad

iPod modellek beazonosítása

Ezen az oldalon rengeteg információ található azzal kapcsolatban, hogyan lehet meghatározni egy adott iPod modell típusát egyszerű külső jelek, adatok alapján.

Pontos és részletes leírásokat találhatunk a következő iPod modellekről:

iPod classic (120 GB), iPod touch (2. generáció), iPod touch, iPod classic, iPod nano (4. generáció), iPod nano (3. generáció), iPod (5. generáció 2006 végén), iPod (5. generáció), iPod nano (2. generáció), iPod nano, iPod shuffle (2. generáció), iPod shuffle, iPod színes kijelzővel, iPod (Click Wheel), iPod Special Edition U2, iPod Special Edition Harry Potter, iPod photo.

Arra is választ kaphatunk ezen az oldalon, hogy egy adott iPod modell kompatibilis-e egy adott Macintosh-sal, vagy PC-vel.

Apple támogatás: támogatás

Macintosh

A Macintosh gépeket az Apple gyártja és fejleszti 1984 óta. Az Apple gépekre fejlesztett operációs rendszer a Mac OS.

A Mac OS operációs rendszer a Macintosh számítógépeken futtatható.

A 10-es verziótól kezdődően ez egy unix alapú rendszer Kíváló grafikai felhasználói felülettel rendelkezik és sok tekintetben különbözik a Windows operációs rendszerektől.

A Mac OS rendszer fejlődése:

System 6.0, System 7.0 Big Bang, System 7.5 Capone
Mac OS 7.6 Harmony
Mac OS 8.0 Tempo, Mac OS 8.1Bride of Buster, Mac OS 8.5 Allegro, Mac OS 8.5.1 Ric Ford, Mac OS 8.6 Veronica
Mac OS 9.0 Sonata, Mac OS 9.0.4 Minuet, Mac OS 9.1 Fortissimo, Mac OS 9.2 Moonlight, Mac OS 9.2.1 Limelight, Mac OS 9.2.2 LU1,
Mac OS X 10.0 Cheetah
Mac OS X 10.1 Puma
Mac OS X 10.2Jaguar
Mac OS X 10.3 Panther
Mac OS X 10.4 Tiger
Mac OS X 10.5 Leopard
Mac OS X 10.6 Snow Leopard

… Mac OS történet
YouTube: A Mac OS története 1. rész

YouTube: A Mac OS története 2. rész

Classic Mac OS to Snow Leopard

Mac OS X Snow Leopard alatt is lehet ún. “Classic” operációs rendszereket használni.

Mi az a Classic? … mielőtt Mac OS X operációs (vagyis Unix alapú) rendszerre váltott az Apple, a Mac OS 9-et használta …

A SheepShaver egy olyan alkalmazás, amely megpróbálja feltámasztani a Classic használatát Mac OS X alatt. Intel-es gépeken szinte csak ezzel a megoldással lehet OS 9-es szoftvereket használni. Természetesen ennek a megoldásnak is vannak hátrányai (komoly hardveres támogatást ne várjunk tőle), de ha nincs más megoldás, a SheepShaver egyfajta átmeneti megoldást biztosíthat.

Aki érdekel egy picit a technikai háttér is, a SheepShaver tulajdonképpen egy PowerPC processzor emulátor. Tehát lehetővé teszi, hogy Intel processzoros gépeken PowerPC kód fusson …

További információ: SheepShaver

Apple Letöltések

Kategóriák

Aperture, Apple, Application frissítések, Firmware és hardver, iPod + iTunes, a Mac OS X frissítések, Biztonsági frissítések, Windows Audio, Automator akciók, Business and Finance, Naptár, Development Tools, Driverek, E-mail és chat, Final Cut Studio, Játékok, Akció- és kalandjátékok, Képeslapok és a Puzzle-k, Demók és frissítések, Gyerekek és tanulás, RPG és stratégia, Szimuláció és Sport, Utilitik, Otthon és tanulás, Ikonok, képernyővédők, stb Képfeldolgozás és a 3D, Internet Utilitik, iPod + iTunes, Matematika és tudomány, Hálózatok és a biztonság, Eszközök, Spotlight kiegészítők, System / Disk Utilitik, UNIX és Open Source, Videók, Widgetek

Apple: A legfontosabb Macintosh szoftver letöltése Site

Versiontracker

Fő kategóriák

Mac OS X Programok: Leopard (10,5) – Tiger (10,4) – Panther (10,3) – Jaguar (10,2) – Mac Classic

iPhone

Palm OS

Windows Programok: Vista – 2003 – XP – 2000

Az egyik legátfogóbb Macintosh program gyűjtemény az egész interneten.

Versiontracker: Versiontracker

A számítógép RAM diagnosztizálása

A RAM problámák sokszor nagyon alattomosak tudnak lenni, mert olyan jellegű jelenségeket okoznak, amikről első pillanatban egyáltalán nem gondolná az ember, hogy onnan származnak. Sokszor véletlenek és nehezen reprodukálhatóak.

Az egyre nagyobb és nagyobb memória kapacitások, a hibalehetőségek előfordulási gyakoriságát is növelik.

Ez a pogram lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a memóriák helyes működését.

A REMBER egy teljesen felhasználóbarát program. Az egyszerű felhasználói felület használata magától értetődik. Indítsuk el a programot, beállítjuk a vizsgálandó memória területeket, a visszacsatolások számát, kiléphetünk az összes programból, még a Finderből is. A program a vizsgálat eredéményét ember számára is érthető formában a logfájlokba írja.

Az Apple cégnek is van egy hardware test CD-je, és más cégek is készítenek MAC OS X memória teszt programokat, de ezek nem képesek minden tipusú problémát diagnosztizálni. A REMBER éppen azért készült, hogy leegyszerűsítse a tesztelést és az iménti problámákat is feltárja.

KelleyComputing: REMBER

Softpedia – Ingyenes Mac letöltések

Mac Kategóriák

Antivirus, Audio, Automator munkafolyamatok és szkriptek, Biznisz, Kommunikáció, Tömörítő programok, Widgetek, Desktop, Developer Tools, Fejlesztések, Driverek, DTP / kiadványszerkesztés, Oktatás, Pénzügy, Fontok, Játékok, Grafikák, HTML eszközök, Internet eszközök, iPhone programok, iPod eszközök, Matematika- Tudományos, Multimédia, Hálózat / Adminisztráció, Képernyővédők, Biztonság, Spotlight kiegészítők & eszközök, Rendszer eszközök, Eszközök, Videók, Szövegszerkesztés

Softpedia: Ingyenes Mac letöltések

Az összes olyan szoftver amire igazán szükséged van

Games : Akció, Arcade, Board, Kártya, Emulátorok, Flight Sims, Frivol, Játék eszközök, MMOG, Puzzle, RPG, Sport és Verseny, Stratégia, Szó

Home : Megközelíthetőség, Csillagászat, Számológépek és Matek, Grafikonok és diagramok, Gyűjtemények, Egészség, Hobbi és ügyességi, Gyerekeknek, Nyelv, Szőlői ellenőrzés, Receptek, Tudomány, Oktatási segédeszközök, Gépelés, Időjárás

Internet : Együttműködés, Megosztott számítások, Letöltés segítők, Email, FTP, Internet eszközök, iPhone, IRC + IM, Online játékok, Peer-to-Peer, Rádió, Távelérés, Usenet, Video Conferencing, VoIP

Multimédia : Audio, CAD, Képregények, DTP, eBook, Font eszközök, Grafikák, iTunes és az MP3, Media Centrum, Zene, Photoshop plug-inek, Prezentációk, 3D és Animáció, Képernyő fényképezés, Videó

Rendszer : Alternatív OS, Mac OS Classic frissítések, Terminál programok, Cross-platform, Driverek, Face-Lift, Sorozatvetők, Régiségek, Képernyővédők, Biztonsági rendszer fejlesztései, Vírus, Widgetek, X11

Eszközök : Mentés, Üzlet, Tömörítés, Adatbázis, Diagnosztika, Diszk és fájl, Pénzügy, Kézi számítógép, Hálózat, PIM-ek, Programozás, Táblázatok, Készletek, Telefonálás, Szövegszerkesztés, Idő

WWW : Árverések, Böngészők, Böngésző bővítmények, Cloud és SSB-k, Page Ripper-ek, RSS és Podcasting, Közösségi hálozatok, Web kamerák
Fejlesztés: HTML szerkesztők, Site Tweaking, Web grafikák, Web szerver

Pure Mac: Pure Mac

Az ingyenes, nyílt forráskódú Mac OS X szoftverek listája

Az ingyenes és nyílt forráskódú szoftverek világa egy érdekes és hasznos terület számodra. Itt megtalálhatók legjobb ingyenes szoftverek, amelyek a Macen futatthatók.

Az Open Source Mac egy válogatott lista, ami a legjobb Mac OS X alatt futtatható ingyenes és nyílt forráskódú szoftvereket tartalmazza. Nem arra törekszik, hogy mindent tartalmazzon, hanem a cél a legjobbak, legkönnyebben használhatók bemutatása.

OpenSourceMac: Pure Mac

Szoftverek, amik igazán lenyűgözővé teszik a Macintosh-t

Alapvető szoftverek, amelyek a Mac rejtett kincseit is elpvarázsolják. Van egy nagyon klassz számítógéped … használd is ki az előnyeit!

Itt megtalálhatod azokat a válogatott programokat, amik minden Mac felhasználónak nag örömet okoznak. Nem teljes a lista, például nem tartalmazza az igazán kiváló Final Cut Pro programot és sok más hasznos programot mert vagy túl drágák, vagy nagyon szűk kör számára fontosak.

BestMacSoftware: Best Mac Software

FreeMacWare: A legjobb ingyenes programok OS X-re

A FreeMacWare.com csak egy kicsit különbözik a többi hasonló oldaltól. Nem célunk feltenni az összes ingyenes programot, hanem megvizsgáljuk a lehető legtöbbet és csak a legjobbakat tesszük közkinccsé

Kategóriák: Ingyenes audió programok, Ingyenes blog programok, Ingyenes üzleti kommunikációs programok, Ingyenes Mac Cool programok, Ingyenes oktatási programok, Ingyenes e-mail programok, Ingyenes pénzügyi programok, Ingyenes widgetek, Mac-es játékok, Ingyenes grafikai programok, Ingyenes egészségügyi programok, Ingyenes Home Management programok, Ingyenes ikon programok, Ikonok, Ingyenes internetes programok, Ingyenes iPhone programok, Ingyenes iPod programok, Ingyenes iTunes programok, Ingyenes Mac programok, Ingyenes Mac kiegészítő programok, Ingyenes média programok, Ingyenes zenei programok, nyílt forráskódú szoftverek Macintoshra, Ingyenes Organization programok, Ingyenes teljesítményfigyelő programok, Ingyenes fotó programok, Kiegészítők Macintoshra, Ingyenes Preference Pane programok, Ingyenes termelékenység programok, programfejlesztő eszközök, Ingyenes RSS programok, Ingyenes tudományos programok, Ingyenes képernyő fényképező programok, Képernyővédők Macintoshra, Ingyenes kereső programok, Ingyenes biztonsági programok, Ingyenes egyetemista programok, Ingyenes programrendszerek, Ingyenes unix programok, Ingyenes videó programok, Widgetek, Ingyenes windows programok Macintoshra, Ingyenes szövegszerkesztő programok

FreeMacWare: FreeMacWare

MacScripter

Tutorialok, cikkek, parancsfájlok és egyebek

ScriptWire: Legfrissebb hírek és kommentárok a parancsfájlokkal kapcsolatban
A Joy of Scripting: Vélemények és interjúk
unScripted: AppleScript tutorialok
Könyvek / Források: Parancsfájl írás és program fejlesztés
AppleScript linkek: átfogó listák a parancsfájl forrásokról
Scriptbuilders: MacScripter egy egyre növekvő archívuma az AppleScript parancsfájloknak
Automatizált munkafolyamat: Az Automator munkafolyamatok gyűjteménye
Scripting Additions: Parancsfájl bővítések, az AppleScript hatékonyságának növelése
MacDeveloper: MacDeveloper egy olyan közösség, amelyik a Mac szoftvereket teszteli

MacScripter: MacScripter

Ingyenprogramok Macintoshra

Felhasználói programok

CD és DVD-író programok, Fájlkezelők, Irodai programcsomagok, Tömörítőprogramok, Desktop, Egyéb

Grafika

Képlopók, Képnézők, Képszerkesztők

Internet

Böngészők, Chat, E-Mail, FTP, Letöltésvezérlők, Weboldalszerkesztők

Multimédia

Lejátszók, iPod, Hangszerkesztők, és konvertálók, Videoszeresztők és konvertálók

Widgetek

Dashboard, Yahoo Widget Engine (Konfabulator)

Régi programok Macintoshra: Exclusively for Mac OS

40 program 550 régebbi verziója Macintoshra

Chat programok
Adium, AIM, Fire IM, ICQ, MSN Messenge,r Skype, Yahoo Messenger

Fájlküldők, letöltők
aMule, Azureus, BitTorrent, FrostWire, LimeWire, Transmission

Böngészők
Camino, Firefox, Mozilla Suite, Netscape, Opera, Safari

Zene és videó
DivX, HandBrake, iTunes, QuickTime, Real Player, VLC Player , Windows Media Player

Képszerkesztés
Blender

Segédprogramok
AppDelete, AppleJack, Cyberduck, iBackup, iSquint, Google Desktop, Google Earth, Adobe Flash Player

Irodai alkalmazások
AbiWorld, Acrobat Reader, OpenOffice

MacOldApps: Régi programok Macintoshra

Google Desktop Macintoshra

Találd meg és indítsd el a programjaidat.

A Google Desktop egy munkaasztali keresőalkalmazás, amely segítségével könnyen megtalálhatjuk az információkat a gépünkön és az interneten egyaránt. Ugyanolyan egyszerűen és hatékonyan kereshetünk az e-mailjeinkben, fájlainkban, zenéink és képeink között, mint a Google keresőben az interneten.

Gyors keresődoboz: A Gyors keresődoboz használata a leggyorsabb módja annak, ha keresni akarunk a weben, a gépünkön, vagy programot szeretnénk elindítani.
Az ⌘ gomb kétszeri megnyomásával aktivizálhatjuk, ha ismét kétszer megnyomjuk, akkor pedig elrejthetjük a keresődobozt. Amint elkezdjük beírni a keresni kívánt szót, vagy kifejezést és a legördülő ablakban máris láthatjuk a releváns kereséseket. Például ha beírunk annyit, hogy “itu” és megnyomjuk a return billentyűt, akkor rögtön megjelenik az iTunes mint első találat.

Keresés a Gmail és böngésző előzmények listájában: Nincs mindig minden a gépünkön, amit keresünk. De akár az interneten, akár a saját gépünkön van a keresett információ, a desktop segít megtalálni azt. Ráadásul, mivel az indexelés eredményét a saját gépünkön tárolja, ezért akkor is használhatjuk, amikor a gépünk nem csatlakozik az internethez.

Google Gadgetek: A Google Gadgetek olyan kis interaktív alkalmazások, amiket felrakhatunk a Dashboard-ra és mutatják, ha új levelünk érkezett, milyen az aktuális időjárás, képeket, híreket jelenítenek meg, vagy éppen mutatják a pontos időt, a naptárt, jegyzettömböt, és még sok minden más hasznos dolgot …

A Google Gadgetek széles választékából válogathatunk, amelyeket közvetlenül a Google készített, vagy felhasználók a világ legkülönbözőbb pontjáról.

Mac szoftverek

Picasa Macintoshra: A fényképek rendezésének, editálásának és megosztásának legegyszerűbb módja

Notifier Macintoshra: Új Gmail leveleink megjelenítése az íróasztalunkon

Toolbar Firefoxhoz: Keresődoboz és pop-up ablakok letiltása Firefoxhoz

Earth Macintoshra: 3D-s világatlasz, útvonaltervezővel, szálloda és étteremkeresővel

SketchUp Macintoshra: 3D rajzoló program, a kész ábrákat elhelyezhetjük a Google Earth-ön

Picasa Web Album állomány feltöltő: Az iPhoto-ból és a gépünkről feltölthetjük képeinket, videóinkat az internetre

Google: Google programok a macintosh-hoz

Támogatásra van szüksége?

Az Apple termékeivel kapcsolatos összes támogatási információt megtalálja egyetlen helyen.

Jótállás, Javítás és csere

Apple Support: Apple Online Támogatás

Az Apple vitafórumok

résztvevője a világ különböző tájairól sok ezer Macintosh, iPod és iPhone-felhasználó. Feltehetjük kérdéseinket, kereshetünk a válaszok között, válaszolhatunk más felhasználók kérdéseire.

Apple fórumok: Apple Discussions

macosX.com: Macintosh támogatás Ingyenes macintosh segítség, “Mi tudjuk a választ!”

A webhelynek alapvetően két fontos jellemzője van. Az egyik egy több, mint 6 éve működő, az internet egyik legjobb macintosh témában segítséget nyújtó közösségi portál. A másik pedig egy új adatbázis, ahol folyamatosan gyűjtjük az interneten található értékes technikai információkat.

Az oldal küldetése

Egy teljességre törekvő felhasználói műszaki támogatá a három legfontosabb operációs rendszer platform számára: Macintosh, Windows és Linux.
Az operációs rendszerekkel kapcsolatos segítségnyújtás mellett fontos cél, hogy támogatást biztosítson minden olyan alkalmazáshoz, amelyik ezeken a rendszereken fut, illetve minden olyan hardwer-hez, amelyik támogatja fenti operációs rendszereket.

macosX.com: macosX.com: ingyenes macintosh segítség

Néhány olyan macintosh-sal kapcsolatos probléma, amelyek megoldása nem teljesen triviális, mint például:

- A hibaüzenet: “The application SyncServer quit unexpectedly”.
- Külső USB diszk probléma.
- A pendrive-ot nem lehet lekapcsolni a gépről.
- Beragadt a DVD.
- Firefox probléma: nem tudja elmenteni a letöltött fájlokat
- Dreamweaver: állandóan kilép, nem lehet elindítani

és hasonlóak ….

Major Mac: mac problémák

BecomeAnXcoder

Bert Altenburg, Alex Clarke és Philippe Mougin

Ez a könyv egy relatíve fájdalom mentes bevezetést biztosít a Macintosh programozásba, bemutatja az Xcode használatának és az Objective C programozási nyelvnek az alapjait. Semmilyen programozási előismeretet nem igényel!

Bert Altenburg, az AppleScript abszolút kezdőknek című könyv szerzője Alex Clarke és Philip Mougin-nel együtt írta meg ezt az online könyvet azok számára, akik szeretnének megismerkedni a Cocoa programozás alapjaival, az Objective-C és az XCode használatával.
A könyv alapvetően nem programozók számára íródott, tehát a lehető legjobban leegyszerűsítették a kérdés megközelítését.

0: Xcoder – Az előszó
0: Xcoder – Bevezetés
00: Előkészítés
01: A program utasítások egy sorozata
02: Nincs megjegyzés? Ez elfogadhatatlan!
03: Függvények
04: Kiiratás a képernyőre
05: Program fordítása és futtatása
06: Feltételes elágazások
07: Ciklusok
08: Grafikus interfészt használó program
09: Keresési módszerek
10: awakeFromNib
11: Pointerek
12: Sztringek
13: Tömbök
14: Tulajdonságok és kellékek
15: Memóriakezelés
16: Információforrások

Xcode: Ingyenes bevezető könyv a Cocoa és az Objective-C alapjaiba

Macintoshra váltottam, switch történetek

Nem éreztem a Windows hiányát …
Az iPhone fertőzött meg …
Te zenész vagy, miért nem Mac-et használsz? …
A pozitívumok és a negatívumok …
A következő gépem is Mac lesz …
Örülük, hogy a Maces közösségbe tartozom …
Soha többé stressz! …
Minden csepp vér megérte …
Az igazi felszabadultság …
Ma van a napja, hogy vegyek egy Apple gépet …
Megérdemelt volt a bizalom …
Szinte mindenre van megoldás OSX alatt …
Nagy szerelem …
Számomra nyerő választás …
“Ismét van Mac-em!” kiáltottam fel …
Nagyon várom már …
A nagy Mactérés, felemás érzésekkel …
Mac: konyhakész …
Egy új világ …
A Mac megy, egyszerűen megy …
Elegem lett a Windowsból…

Áttérés macintoshra

Accelerate Your Mac: A Macintosh bővítése, fejlesztése

Először is egy jótanács: mielőtt fejlesztenéd agépedet alaposan járd végig a bővítés költségeit és csak akkor fogjál bele, ha ez nem kerül többe, mintha eladnád a régi gépedet és vennél egy újat!

Ha viszont eldöntötted, hogy megéri bővíteni a memóriát, a merevlemezt, szeretnél egy gyorsabb processzort a gépedbe, akkor feltétlenül nézz körül alaposan ezeken az oldalakon. Sok sok hasznos tanácsot, észrevételt tapasztalatot találhatsz itt. Egyszerűen kereshetsz az adatbázisban a géped paraméterei, vagy a bővítő egység adatai alapján.

Szeretnél egy gyorsabb, még jobban használható macintosht?