Utazás

Flightradar

A Flightradar24 a világ különböző pontjain az aktuális repülőgép forgalmat mutatja. Csak azok a repülőgépek láthatók a 100 vevőkészülék által lefedett területen belül, amelyeket felszereltek ADS-B transzponderrel. Az egérrel egy ikonja fölé menve, látható a járat száma. Rákattintva pedig a gép útvonala látható egy színes vonal segítségével, ahol a szín öszhangban van a gép aktuális magasságával. “Ha már egyszer megtapasztaltad a repülés érzését, a szemed örökké az eget fogja pásztázni, ahol már egyszer voltál és ahová mindig is vissza szeretnél majd térni.”
- Leonardo da Vinci

Flightradar

Naruhodo Guide egy Japán nyelvű Európa idegenvezető

Naruhodo Guide

World Travel Guide

World Travel Guide

Travel Guide

travelguide.com

TouristClick

touristclick.com

TravelChannel

travelchannel.com

Képek: utazással kapcsolatos képek

Videók: utazással kapcsolatos videók

 

Péniszfesztivál és vaginaünnep Japánban!

Japánban péniszek és vaginák előtt hódolnak sokan, egy másfélezer esztendős hagyományt tisztelve.

Japán egyik legismertebb péniszfesztiválját Komaki városában, a Tagata szentélyben tartják, ahol óriás alakúra formázott utánzatok előtt hódolnak az emberek.
A szentélybe csakis alapos kézmosás után lehet belépni, és tilos megérinteni a Szent Tárgyat. Komaki várostól nem messze, a Hime-no-miyan pedig óriásvaginák előtt fohászkodhatnak a nők és férfiak egyaránt …

 

 

Burj Dubai (Burj Khalifa)

Youtube: Burj Dubai

Az új dubaji tó-szökőkút

Youtube: Az új dubaji tó-szökőkút

Tüzijáték

Burj Dubai 2010

Youtube: A világ legmagasabb új épülete – the Burj Dubai (Burj Khalifa)

 

 

Az iGuide

Az iGuide-ot 2008-ban indította útjára néhány valódi utazó azzal a céllal, hogy a világot átfogó, valódi interaktív utazási és kulturális adatbázist hozzanak létre.

Az iGuide összehangolja a 7 leghatékonyabb travel guide portálok erőforrásait:

Google Maps
WikiTravel
GeoNames
Wikipedia
YouTube
Google Video
Placeopedia

iGuide: Interaktív utazási információk

iGuide: képek

 

 

Naruhodo PhotoWorld: egy érdekes és egyedülálló képadatbázis

Naruhodo PhotoWorld: PhotoWorld

 

Budapest, Magyarország fővárosa

Budapest

A Királyi Palota
Története kissé emlékeztet a Mátyás-temploméra – ez is ál-műemlék, sok eredeti darabbal, csak még a templomnál is újabb. Olyan királyi palota, melyben csak átutazóban lakott király, tartósan soha. Az első, 300 éven át épített és bővített, gótikus királyi palota teljesen elpusztult: a Budát 1686-ban felszabadító keresztény hadak lőtték szét. 1715-ben nekiláttak egy szerény méretű, teljesen új, barokk palota építéséhez. Ennek alapterületét többszörösre növelték 1779-re. Több, kisebb jelentőségű átépítés után a XIX. század végén a Királyi Palotát hosszanti irányban csaknem megduplázták (összesen 304 méter hosszúságúra), és hatalmas hátsó szárnyat építettek hozzá. A földszinti termeket végig egybe lehetett nyitni. A szecesszióba hajló, neobarokk palota közepén álkupola díszelgett: alatta csak padlás volt. Az építkezés 1904-re fejeződött be. (Tervezte Ybl Miklós és Hauszmann Alajos). A második világháború végén ide szorították vissza német csapatokat.
Eközben a Palota rettenetes károkat szenvedett. Teteje mindenütt beomlott, berendezése nagyrészt elpusztult. Hosszan tartó viták után, a ’40-es évek végén a műemléki szakemberek úgy döntöttek, hogy nem építik újjá változatlan formában az épületet, bár ez a maradványok és a tervek alapján lehetséges lett volna. Bejelentették, hogy “visszanyúlnak” a Palota egy korábbi, XVIII. századi formájához. Igen ám, de meg akarták őrizni az 1904-es bővítés méreteit, így végül egy soha nem létezett barokk homlokzatot építettek, amely fölé egy mai építész által tervezett, egyébként ügyes kupolát emeltek. Mind e mögött az rejlett, hogy a döntés idején semmire sem becsülték az eklektikus építészetet (ma ezt tekintjük Budapest fő értékének). A város lakossága keveset tudott ezekről a dilemmákról, és nagyon örült annak, hogy fokozatosan birtokba vehette a Palotát. Jelenleg három nagy múzeum és a Széchényi Könyvtár működik benne.

Erzsébet híd
(A budai Döbrentei tér és a pesti Március 15. tér között.)
Nevét a híd elődje még a királynéról kapta. Az akkori tervpályázatra 53 (!) pályamű érkezett. Az első díjat három német mérnök kábelhídja nyerte el, de a tervet mellőzték, mert a magyar ipar nem tudott megfelelő minőségű kábelt gyártani. Lánchidat építettek hát, amely azonban követte az első díjas terv elegáns ívét. 1897 és 1903 között a teljes folyómedret beállványozták. A későeklektikus pesti Belvárosra emlékeztető szép régi hidat 1945 januárjában robbantották fel a németek. Az Erzsébet híd a többi Duna-hídnál is súlyosabban megsérült; újjáépítése túl sokba került volna. Utódja kábelhídként épült meg, magyar terv alapján (Sávoly Pál, 1960). Először felállították a két pilont a régi pillérekre, s átvetették rajtuk a két kábelköteget, melyek egyenként 61 kábelt tartalmaznak. Azután egyenként akasztották rá a kábelekre a huszonhét hídelemet. Az új híd pontosan utánozza a régi ívét, talán ezért is szeretik annyira a pestiek. 1964. november 21-én délután indult meg az új hídon a forgalom. Valóságos népünnepély volt, pedig szemerkélt az eső. Az új Erzsébet híd hamar a város jelképévé vált ….

Hivatalos honlap: Budapest

 

 

Bécs, Ausztria fővárosa

Bécs

Bécs a Duna két partján, a Bécsi-medence északnyugati végében fekszik.

A város Ausztria politikai, gazdasági, kulturális és szellemi központja, történelmének, kulturális és művészeti értékeinek köszönhetően egyike Európa legkedveltebb turistacélpontjainak.

Itt székel a szövetségi kormány, az államfő, a parlament két háza (a Szövetségi Tanács és a Nemzeti Tanács), a Legfelső Bíróság és az Alkotmánybíróság.
Bécs a központja az EBESZ-nek (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet), az OPEC-nek (Olajexportáló Országok Szervezete) és számos egyéb nemzetközi szervezetnek és NGO-nak.
Egy nemzetközi rangú kongresszusi és vásárváros, az ENSZ harmadik székhelye (New York és Genf mellett). Az ENSZ intézményei közül itt van többek között az UNIDO (Iparfejlesztési Szervezet), az IAEA (Nemzetközi Atomenergia Ügynökség) és a UNDC (Kábítószerügyi és Bűnözésmegelőzési Hivatal) központi irodája.

Wikipedia Bécs, Ausztria fővárosa és egyik szövetségi tartománya

Google képek bécsi képek